Yersiz Yurtsuz
"YersizYurtsuz'lar "site" olarak Nisan'2001 yılında yapılandı, ama, ruhen (!) oluşumu 1996 yıllarına uzanıyor. O dönemlerde bu oluşum, herhangi birileri tarafından matbu basımla varlaşmayı düşünse de mekan ve zaman kavramına sıkışıp kalmayı yapısı gereği red ettiğinden, bu aşamayı gekçekleştiremedi. Yıllar geçti, sonra herhangi birileri mekan ve zaman derdi olmayan bir atmosferde soluklanmak istediler. İşte "internetteki duruş" bu soluklanmanın öyküsüdür. "
YersizYurtsuz Sanat, Düşün ve Bilim İnsanları
http://www.yersizyurtsuz.com/
P DÜNYA SANATI DERGİSİ
P DÜNYA SANATI DERGİSİ
Portakal Sanat ve Kültür Evi tarafından 1996 Baharından bu yana üç ayda bir Türkçe olarak yayımlanan P Dünya Sanatı Dergisi, yılda üç kez de P Art and Culture Magazine adıyla İngilizce olarak yayımlanıyor. P, her sayısında geçmişten günümüze, Doğu’dan Batı’ya, dünya sanat atlasında büyüleyici bir yolculuk sunuyor. P, dünyanın ve Türkiye’nin saygın müzelerindeki sanat koleksiyonlarında ve en seçkin özel koleksiyonlarda yer alan yapıtları okurlarına sunuyor. .
Her sayısını belirli bir ana konuya ayıran ve Türkiye ve dünyanın önde gelen sanat uzmanlarının incelemelerine yer veren P, sanat alanında bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor. Her sayısı baştan sona renkli olarak yayımlanan P, sayfalarında, hem doğru bilgi hem de keyif veren sanat metinleri ile zengin ve görkemli görsellikleri buluşturuyor. P, kimi zaman sanat dünyasının keşfedilmemiş alanlarını sayfalarına taşıyor, kimi zaman da önemli sanatçıları, sanat akımlarını ve sanat yapıtlarını bambaşka açılardan inceliyor.
http://www.pdergisi.com/
Melis Cangüler
1976’da İstanbul’da doğdu. Çocukluk yıllarlında klasik bale eğitimi aldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde 4 yıl okudu ve 7 yıl Koç, Sabancı ve Nova Reklamcılık’ta tasarımcı olarak çalıştı. İş hayatına başladığı yıl hobi olarak dans etmeye başladığı flamenko ile daha sonraki yıllarda profesyonel olarak ilgilenme kararı aldı.
Mikserdeki Beyin
Yaratıcı gücünün farkına varan insan; kendini ifade edebilmenin var olmak olduğunu algıladığı süreçte ruhunu dünyaya açtı. Kişisel gelişiminin kültürlere ve toplumlara rehberlik yapmasını hedefledi. Ve tüm bu sürecin bileşkesi olarak “SANAT” ortaya çıktı…
Günümüze kadar inanılmaz kavramsal değişimler ve çeşitlilikler gösteren sanat olgusu; yanlış bir karışıma uğramaya başladı. Bütün bu karmaşanın içinden sanatçıyı ve eserini ayıklayıp, onların sanatsal karmaşalarını algılamamız doğrultusunda ise “MİKSERDEKİ BEYİN” ortaya çıktı…
Sanat eserlerinin kişilere ulaşması ve insanı sorgulamaya götürmesi noktasında birçok çalışmalar yapılmaktadır. Gelişen teknoloji, bireyi yalnızlığa itmek dışında kendisini ve çevresini fark edebilmesi için de önemli bir noktada. Bu teknolojinin en önemli ve en etkin elamanı “İNTERNET” sanatçıya ve sanatsevere ulaşabilmek adına göz ardı edilmeyecek bir mecra…
İki nokta arasındaki en doğru, en estetik, en yaratıcı beyinlerin karışımını sunmak adına “Mikserdeki Beyin
Kültür Sanat Dergisi” sizlerle…
http://mikserdekibeyin.com/
Zeynep Özatalay
Zeynep Özatalay
Anadolu Üniversitesi GSF Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Reklam ajanslarında grafik tasarımcı ve illüstratör olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında kendi tasarım ofisini kurdu. Reklam, internet ve editoryal mecralarda çizer ve tasarımcı olarak çalışmakta, Merkez Kitap, Cumhuriyet Dergi, Marie Claire, Form Sante, Elele, Karaf Dergisi gibi yayınlara illüstrasyon çalışmaları ile katkıda bulunmaktadır.
Şükran Maden
Şükran Maden
"İstanbul' da doğdum. Lise ve lisanas eğitimimi grafik tasarım alanında yaptım. Marmara Ünv. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünden 2009 senesinde mezun oldum. Liasans döneminde ASD Ulusal Ambalaj Tasarımı yarışmasında 1.lik ödülü ve KAİA tişört tasarım yarışmasında 3.lük ödülü almaya hak kazandım. Okul yıllarım boyunca çeşitli reklam ajanslarında çalıştım. Son olarak Tablet İletişim ve 7 ay süreyle Grey İstanbul' da bulundum."
Gonca Karapınar
Gonca Karapınar
1968 Ankarada Doğdu.
1986 Atatürk Kız Meslek Lisesi Grafik bölümünü bitirdi.
1994 Anadolu üniversitesi Güzel Sanatlar Grafik bölümünden mezun oldu.
1992 Kapadokya/ Avanosta Seramik çalıştı.
1995 İstanbulda Reklam Ajanslarında Grafik tasarımcısı ve Sanat yönetmeni olarak çalıştı.
2001 Avusturya/ Viyanaya yerleşti, Grafik ve Web Çalışmalarının yanısıra Sanatsal Projelerini devam ettirdi.
2010 Ankara, Viyana arasında sanatsal projeler üzerine çalışıyor.
http://www.goncakarapinar.com/
Banu Taylan
Banu Taylan
illüstratör ve oyuncakçı ve masal yazarı
yürüyen masal
Kendi kendime saatlerce çizermişim kağıtlara, milaj kağıtlarına bile. Kablolarla, tellerle oynardım ben. Gülliver’den o kadar etkilendim ki, bahçede küçük insanlar bulduğum hayalini kurardım hep. Evdeki gömme dolap yüzünden hep kabus görürdüm. Bir de baktım ki Sinekliler hikayelerini yazarken gömme dolap canavarları yaratmışım. Lisede, okula giden yürüyen yollar hayal ederdim. Rendeden robotlar yaptım kardeşim yanan sönen ışıklar yaptı onlara. Ben çocukken sokakların sonundan hep deniz çıksın isterdim. İstanbul'un sokaklarının sonu hep denize çıkıyor. Ve ben çocukken yollarda yürürken hayal kurardım hep.
http://www.banutaylan.com/
Serpil Odabaşı
Serpil Odabaşı, 1975 doğumlu. Gazi Üniversitesi M.Eğitim Fakültesi Resim Bölümü 2000 yılı çıkışlı. Üç yıl Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda çalışan Odabaşı, (Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği üyesidir). Çalışmalarını sürdürmektedir.
NEVIN HIRIK
“My work is my life, it is me. My experiences, my passion, and my desire. I can not separate it from my life as it what I am. All of the pain, the happiness, the love. Nothing is hidden, there are no secrets."
Nevin Hirik
http://nevinhirik.blogspot.com/
Extramücadele
Extramücadele 1997'de başlamış büyük bir projedir. Hayali siparişler üzerine çalışır. Aynen bir grafikerin müşterisi için bir işaret tasarlaması gibi toplumsal baskı altındaki bütün topluluklar için işaretler tasarlar. Onların hayali isteklerine uygun resimler yapar. Üniversiteye alınmayan türbanlı kız da, kürtçe konuşması hoş karşılanmayan adam da, Avrupalılaşma hareketine karşı çıkan islamcı da, islamcının karşıdevrim arzusundan rahatsız olan ordu ve sol aydın da Extramücadele'nin hayali müşterileridir. Extramücadele'nin hiç bir politik düşüncesi yoktur. Taraf değildir. Olamaz.
Barış İçin Sanat
Savaş ile barışın arafı olmaz.
"Hayat dururken ölüm savunulmaz.
Sussun silahlar, biz barış istiyoruz.
Barış, sadece silahın susması, kanın durması, gözyaşının dinmesi değildir.
Barış sevmektir.
Korkmadan konuşmak; kızmadan dinlemek, nefret etmeden bakabilmektir.
Huzur içinde yaşayıp, ecelinle ölmektir.
Cenazeni öfke ve nefretle değil, hüzün ve yasla gömmektir.
Ananın çocuğuyla, ninenin torunuyla aynı dilde gülmesidir barış.
Konuşalım, bitsin bu kan kokusu. Susmaktan, kan ve barut koklamaktan iğrendik.
Biz barış istiyoruz.
Bizler bugünden itibaren tüm sanatsal üretim ve eylemlerimizi barış için gerçekleştireceğiz. Herkesi sanatsal eylem ve ürünleriyle bu çabamıza ortak olmaya çağırıyoruz."
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)